PALVELUT

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä, jolla laukaistaan lihaskireyksiä ja -jännityksiä. Eri kehonosissa tapahtuvilla tekniikoilla: sivelyillä, painalluksilla, puristeluilla, taputteluilla ja täristelyillä on tarkoitus mm. rentouttaa ja lievittää kipua. Myös iho hyötyy hieronnasta, sillä se lisää joustavuutta ja tehostaa ihokudoksen uusiutumista.

Hieronta on tunnustettu, tehokas ja yksi vanhimmista hoitomuodoista erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa ja kiputiloissa. Se on säilyttänyt muotonsa läpi vuosituhansien, erityisesti Suomessa, jossa hierontataito on siirtynyt perintönä sukupolvelta toiselle: Suomessa ammattitaito on omaa luokkaansa

Ammattitaitoisen hierojan erityisosaaminen sisältää taitoja kuten kliiniset aineet, sisätautien ja ravitsemuksen tuntemus, ohjeistus ja neuvonta. Lisääntynyt tieto antaa hierojalle mahdollisuuden ymmärtää ja hoitaa kokonaisvaltaisemmin, mikä näkyy hyvissä hoitotuloksissa.

Hieronnasta ja sen tuomasta fyysisestä hyvinvoinnista hyötyvät mm. niin aktiiviset liikkujat, muusikot/taiteilijat, puhujat ja päätetyöntekijät – he ovat ymmärtäneet palautumisen ja vaivojen ennaltaehkäisyn merkityksen elämässään.

Hierontaan voi tulla myös vain nauttimaan sen tuomasta hyvästä olosta, joskus on hyvä antaa itselle lupa rentoutua ja olla läsnä vain itselle.

Klassisen hieronnan vaikutukset kehoon ovat mm:

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa ammattitaitoinen hieroja soveltaa klassista hierontaa urheilijan – ja myös kuntoliikkujan – tarpeisiin. Eron urheilu- ja klassisen hieronnan välille tekee urheiluhieronnassa vaadittava laajempi ymmärrys siitä, miten liikuntaharjoitteet ja rasitukset vaikuttavat kehoon. Oikeassa määrin toteutettu urheiluhieronta auttaa urheilijaa palautumaan parhaalla, tehokkaalla tavalla treeni- ja kisavaiheissa.

Urheiluhierontatekniikoita käytetään hyvin tuloksin urheilijoiden lisäksi myös kuntoliikkujan palautumiseen ja hänen terveyttään edistämään. Oikealla hieronnalla voi esimerkiksi hoitaa kestävyysjuoksijoille tutun penikkataudin (lihasaitiosyndrooma) oireita sekä edistää sauvakävelijän liikunnasta saamia positiivisia vaikutuksia rentouttavalla niska-hartiahieronnalla.

Urheiluhieronnan tavoitteita ovat mm:

Fyysikaaliset hoidot: Kinesioteippaus

Teippausta käytetään vammojen ehkäisyyn ja hoitamiseen. Urheiluteippaus ja tuet estävät vammautumista ja sallivat näin urheilijan (ja myös kuntoilijan) osallistumisen harjoituksiin tai kilpailuihin. 

Teippauksella rajoitetaan epänormaalia tai liian laajaa liikettä venähtäneessä nivelessä ja samalla tuetaan lihasta, jonka toimintaa venähdys haittaa.

Vartalohoidot: vartalokuorinnat sekä lymfa- ja anti-selluliittihieronta

Vartalohoidoilla on tärkeä rooli hyvinvoinnillemme ja terveydellemme. Kehomme kaipaavat ja ansaitsevat jatkuvaa huolenpitoa.

Vartalokuorinnat

Vartalokuorinnalla voidaan varmistaa, että ihomme pystyy toteuttamaan tehtäväänsä: uudistumaan, palautumaan ja vahvistumaan. Iän myötä ihoa uudistavien kollageenin ja elastiinin määrä vähenee kehossa, jolloin uudistumisprosessia vauhdittaakseen iho kaipaa apua stimuloivalta vartalohoidolta. Kosmeettisen puhdistuksen – vartalokuorinnan – avulla voidaan tehokkaasti poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, jolloin iho uudistuu, kiinteytyy, pehmenee ja hengittää paremmin.

Vartalokuorinta on vaikutustensa ansiosta myös erinomainen vaihtoehto arpien, mm. raskausarpien hoidossa. Ei sovi myöskään unohtaa kuorinnan ihoa tasoittavia ja ihohuokosia avaavia vaikutuksia, kun tavoitteena on saada lomamatkalta tasainen ja hehkuva rusketus sekä täysi hyöty auringon hyvistä vaikutuksista.

Vartalokuorinnan vaikutuksia ovat mm:

Hieronnan käyttö vartalohoidossa

Kehon ja sielun harmonia ja hyvinvointi palautuvat vartaloa hoitavassa hieronnassa, joka antaa mahdollisuuden täydelliseen rentoutumiseen: stressi, huolet ja hermoston ylikuormittuminen vaihtuvat nuorekkuuteen ja yleisesti parempaan suorituskykyyn.

Vartalohoidoista hieronnalla voidaan parantaa verenkiertoa ongelma-alueilla, joihin kuuluvat esimerkiksi vatsa, pakarat, reidet, olkapäät ja pohkeet.  

Kiinteyttävä anti-selluliittihieronta

Kiinteyttävä anti-selluliittihieronta toteutetaan lymfahierontana (=imunestehieronta), jossa päätavoite ei ole lihaskudosten hieronta, vaan hieronnan kohteena ovat lymfakanavat sekä kehon rasvavarastot. Tuloksia saadaan nopeilla ja täsmällisillä hierontaliikkeillä, joiden avulla nesteet poistuvat halutuilta alueilta.

Lymfahieronta

Kun tavoite on saada tuloksia, mutta leikkauspöytä ei houkuta, lymfahieronta on oikea vaihtoehto. Modernin kosmeettisen nanoteknologian avulla luodut ranskalaisen Ericson Laboratoiren uniikit hoidot uudistavat ja korjaavat tehokkaasti kehoa ja ihoa. Vartalohoidon tavoite on normalisoida hormonitoimintaa, vähentää ikääntymisen merkkejä ja estää uusien merkkien ilmaantumista. Tuloksena on ihon laadun paraneminen, ihon tasoittuminen ja jäntevöityminen sekä raskausarpien ja pigmenttiläiskien poistuminen.

Kehon alueilla, joissa selluliitti viihtyy, on imunestekanavien (ja myös verisuonten) tukkeumia. Lymfaattisen hieronnan avulla imunesteet ja veri saadaan liikkumaan aktiivisemmin ja vapaammin. Ongelma-alueiden aineenvaihdunta aktivoituu, jolloin selluliitin poistuminen nopeutuu.

Lymfahieronnan jälkeen levitetään hoidettavalle alueelle yhä parempien tulosten aikaansaamiseksi tianDe Active Life -voidetta tai Ericson Laboratoire tuotteet, joilla on vahvasti lämmittävä ja kiinteyttävä vaikutus. Ongelma-alueilla – kuten reisissä ja pakaroissa – termoaktiivinen microhierontavaikutus yhdessä eteeristen öljyjen ja luonnon kasviuutteiden kanssa tuo hoidettavalle alueelle kiinteyttä, sileyttä ja pehmeyttä.

Lymfahieronnan vaikutuksia ovat mm: